понедельник, 11 марта 2024 г.

ТАРАС ШЕВЧЕНКО – ЛЮБОВ І СВЯТИНЯ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

 

  9 березня в Україні відзначають День народження Тараса Григоровича Шевченка – духовного батька українства, славетного Кобзаря, чиї слова і зараз звучать надзвичайно пророчо. Шевченко – творець в українській літературі та в духовному житті України могутнього національного духу. Його творчість стала символом боротьби за українську державність, волю та незалежність.

Поетична спадщина Кобзаря – це понад 240 творів, які перекладені понад ста мовами світу. Тарас Шевченко був і талановитим художником. Він створив понад 1300 картин, з яких до нашого часу збереглися більше 800. До власних творів поет також створював ілюстрації, любив малювати автопортрети.

Пройшло 210 років від народження Великого  Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Українці досі виконують заповіт митця: "...Поховайте та вставайте, кайдани порвіте..." і вишукують поміж рядків Шевченкових творів силу й віру для боротьби і перемоги.

  Ти нам залишив прагнення високі,

  Шляхи священні,по яких іти

  Твого сумління й мужності уроки

  Ми бережемо і будем берегти.

До 210 річниці з Дня народження Великого Кобзаря в Московській сільській бібліотеці-філії створено виставку-портрет "Тарас Шевченко – любов і святиня українського народу". Вона познайомить вас із життям і творчістю великого митця.



  

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий